utorok 5. februára 2013

Detičky na svadbe


Pobehujúce deti na svadbe v krásnych šatôčkach, oblekoch a s úsmevmi na tvárach, robia svadbu rozprávkovou ako záverečná scéna filmu „ Perinbaba“. 


Tieto rozkošné okamihy sa pomaly vytrácajú tak rýchlo, ako deti objavujú nepoznané zákutia svadobných priestorov a získavajú sebavedomie v neznámom prostredí. Všetko už bolo deťmi objavené, preskúmané, všetkého sa už dotkli, všetko videli a zrazu ostáva nevypovedaný pocit: "Niet čo robiť". Potom prichádza staré známe „Keď deti nerobia nič, robia neplechu“.

Prejavuje sa to pobehovaním detí po sále, okolo stolov, drobnými úrazmi, rozliatymi pohármi na stole, kričiacimi rodičmi po svojich deťoch a ospravedlňovaním detí pred ostatnými členmi rodiny.


Neplecha detí preto vzďaľuje rodičov od ich zábavy, tanca a rozhovorov so známymi. Rodičia potom, čo upozornia svoje deti, aby nerobili neplechu, sa vracajú späť k svojej zábave, deti znova k nepleche a kolobeh sa opakuje aj po vystriedaní oboch rodičov a starých rodičov. Z tohto kolotoča niet úniku, lebo deti nevedia nič nerobiť alebo robiť nezaujímavé veci.

Preto rovnicu, „Keď deti nerobia nič, robia neplechu“, môžeme vyriešiť takto, „Keď deti robia niečo zaujímavé, nerobia neplechu“. A ako to urobiť?

Potrebujete zabezpečiť deťom zábavu a potom bude aj vaša zábava pokračovať nerušene a hladko.

Odpoveď je síce zaujímavá, ale neponúka zatiaľ riešenie. Zabezpečiť zábavu pre deti, ktoré pri jednej činnosti nevydržia dlho, môže iba niekto, kto deťom rozumie a je pri nich neustále počas celej svadby. Mal by to byť niekto, kto bude detské hry viesť, striedať a meniť ich rytmus na základe záujmov detí. Pre nejakého rodinného príslušníka a zároveň svadobčana, ktorý chce byť s ostatnými svadobčanmi, by to bola veľmi veľká obeta a ťažká úloha, striedanie členov rodiny nebude tiež najšťastnejším riešením.

Riešením by bola vyškolená opatrovateľka, ktorá vie upútať deti všetkých vekových kategórií a zároveň bude počas celej oslavy k dispozícií iba deťom. Bude mať pre nich vyhradené miesto na oslave, čas a hlavne pripravené hračky, hry, rôzne činnosti a trpezlivosť.

Detský mini kútik na svadbe s vyškolenou opatrovateľkou bude na vašej svadbe možno základným kameňom dobrej zábavy svadobčanov.

Babysitting Košice

Čítajte súvisiace články:
Mamička, dieťa a svadba




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára